Irány a zöld: fedezd fel Békés Vármegye kerékpárútjait!

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2024-05-18 11:07:51

Ha új biciklis kalandokra vágysz, Békés Vármegye ideális úti cél. A régió gyönyörű kerékpárútjai és kerékpárosbarát szolgáltatói profi vendéglátást kínálnak. Egy napos kirándulás során kipróbáltuk a békéscsabai bringautakat és megismertük a Kerékpárosbarát applikációt, amely minden szükséges információt tartalmaz a bringások számára.(x)

Fotó: Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a térségben egyre több bicikliút készül, és a Wenckheim kerékpárút elnyerte az Év Kerékpárútja címet, ami növeli a kerékpáros turisták számát.

A szállásunk az Arcanum wellness hotel volt, amely az Év kerékpárosbarát szolgáltatója címet is viseli. Itt biztonságos kerékpártárolást, biciklimosási lehetőséget és szervizcsomagot is biztosítanak.

A CsabaParkban finom ebéddel vártak minket, majd meglátogattuk a Munkácsy Emlékházat és a Csabai Rendezvénypajtát. Békéscsaba gyönyörű zöld belvárosában, ahol az autósok és biciklisek békésen megférnek egymás mellett, folytattuk a túrát.

További gasztroélményekben volt részünk az Árpád Pálinkatanyán és a Frankó Tanya és Haluskaházban. A Wenckheim családi rom-kastély körbetekerése után a Veszely Csárdában ebédeltünk, ahol a hagyomány és a modern gasztronómia találkozott.

Békés Vármegye tökéletes úti cél a kerékpáros kalandokhoz, a régió változatos tájai és vendégszeretete minden bringás számára felejthetetlen élményt nyújtanak.(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven