Kukába az élelmiszerpazarlással

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2024-04-25 10:28:53

Plakáttervező Pályázat a Nébih Maradék nélkül Programjának Kezdeményezésében(x)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja a Fenntarthatósági Témahét keretében izgalmas lehetőséget kínál az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre. Április 25-től június 21-ig tartó pályázatukkal olyan műveket várnak, melyek a figyelem középpontjába állítják az élelmiszerpazarlás problémáját, és rávilágítanak a fogyasztók személyes felelősségére. Az alkotásokat nemcsak értékes nyereményekkel jutalmazzák majd, hanem tervezik azokat oktatási intézményekben is bemutatni országszerte a következő tanév során.

Az élelmiszerpazarlás komoly kihívások elé állít minket, hiszen a teljes globális üvegházhatású gáz kibocsátásnak körülbelül 8%-áért felelős. A Nébih legújabb kutatási eredményei alapján Magyarországon átlagosan fejenként 60 kg élelmiszerhulladékot termelünk egy év alatt, ami nagyrészt elkerülhető lenne körültekintőbb hozzáállással.

A Maradék nélkül program "Kukába az élelmiszerpazarlással" elnevezésű plakáttervező pályázatával arra törekszik, hogy még több fiatalt vonjon be az élelmiszerpazarlás elleni küzdelembe. Az elvárások szerint az alkotások érthetően, szemléletesen vagy akár humorosan mutassák be az élelmiszerpazarlás káros hatásait, és hangsúlyozzák a fogyasztók szerepét a megelőzésben. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők kreatív módon fejezzék ki gondolataikat az élelmiszerpazarlásról, és inspirálják másokat a tudatosabb fogyasztásra.

A verseny minden korosztály számára nyitott, beleértve az általános és középiskolásokat, valamint az először bekapcsolódó vállalkozó szellemű felnőtteket is. Bármilyen technikával készíthetőek az alkotások, beleértve a grafikai szoftvereket is, kivéve a mesterséges intelligenciával létrehozott képeket.

Ne hagyd ki a lehetőséget! A pályázati felhívás részletei elérhetőek a Maradék nélkül program honlapján: https://maradeknelkul.hu/kukaba-az-elelmiszerpazarlassal-plakattervezo-palyazat/

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2024. április 25.(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven