7 Ok, Miért káros a gazdaságra és a társadalomra

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2024-04-02 15:27:46

Az olcsó árak Ára(x)

Az online vásárlás rohamos növekedése a TEMU és hasonló platformok népszerűségének hajtómotorja. Ezek a webáruházak vonzó árakkal és agresszív marketingkampányokkal csábítják a vásárlókat, azonban az alacsony költségek mögött súlyos gazdasági és társadalmi következmények húzódnak meg. Ebben a cikkben feltárjuk, miért lehet káros a TEMU és más diszkont árakon működő online kereskedelmi platformok túlzott népszerűsége.

  1. Elveszett munkahelyek és kiskereskedelmi egységek bezárása: A TEMU olcsó árai versenyhátrányt jelentenek a helyi kiskereskedők számára, ami több munkahely elvesztéséhez és kiskereskedelmi egységek bezárásához vezethet.

  2. Rossz minőségű termékek: A TEMU-n értékesített alacsony árú termékek gyakran alacsony minőségűek, ami elégedetlenséget okozhat a vásárlók körében és hosszú távon ronthatja az online vásárlás iránti bizalmat.

  3. Nem megfelelő szabályozás és vámkezelés: Az ilyen webáruházak gyakran kikerülik a helyi szabályozásokat és vámkezelést, torzítva a piacot és sértve a helyi kiskereskedőket és gyártókat.

  4. A helyi gazdaság támogatásának hiánya: A TEMU által generált forgalom nem jut vissza a helyi gazdaságba, ami hosszú távon negatívan befolyásolhatja a helyi közösségek életképességét és fejlődését.

  5. Környezeti hatások: Az olcsó árakkal rendelkező webáruházak túlzott fogyasztást serkenthetnek, ami növeli a hulladék mennyiségét és hozzájárul a környezeti problémákhoz.

  6. Munkaerő-kizsákmányolás: Az olcsó árú termékek gyakran olyan országokból származnak, ahol alacsonyak a munkajogi előírások és kizsákmányolás történik.

  7. Társadalmi fogyasztás növekedése: Az agresszív marketingkampányok és akciók ösztönözhetik a túlzott fogyasztást és a felesleges termékek vásárlását, károsítva a fogyasztók pénzügyi stabilitását és egészséges vásárlási szokásait.

Összességében a TEMU és hasonló webáruházak olcsó árai mögött számos gazdasági és társadalmi kihívás húzódik meg, amelyek hatással lehetnek a helyi és globális gazdaságra egyaránt. A fogyasztóknak fontos tudatosítaniuk, hogy az alacsony árak mögött gyakran rejtett költségek is vannak, amelyek hosszú távon károsíthatják a társadalmat és a környezetet.(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven