Nőtt a veszettséges esetek száma

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2024-03-25 11:36:14

kisrepülőgépek segítségével juttatják ki az érintett területekre(x)

www.veszettsegmentesites.hu

A rókák veszettség elleni tavaszi oltása 2024. március 30-án kezdődik Dél- és Kelet-Magyarországban. Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett területeken. Fontos a megelőző intézkedések betartása és a veszettség gyanújának jelentése.

A vakcinát kisrepülőgépek segítségével juttatják ki az érintett területekre, a lakott területeket nem érinti. Az oltásról és tilalmakról az illetékes hatóságok és önkormányzatok tájékoztatják a lakosságot. Tájékoztatók és térképek elérhetők a Nébih weboldalán.

A veszettség fő terjesztője a vörös róka. A betegség veszélyezteti a vadon élő és háziállatokat, valamint az embereket. Kötelező a kutyák oltása, macskáknak ajánlott. Az utóbbi időben a szomszédos országokban is nőtt a betegség előfordulása.

Az Ukrajnához közel eső területeken a veszettség kockázata megnövekedett azért, mert a háborús konfliktusok és az instabilitás miatt az ottani állategészségügyi hatóságok nem tudták hatékonyan végrehajtani a rókák vakcinázási programját.

Magyarországon is nőtt a veszettséges esetek száma. Kulcsfontosságúak az állategészségügyi védekezés intézkedései, mint a rókák oltása és a betegség gyanús eseteinek jelentése. A Nébih honlapján részletes információk találhatók a veszettségről és a megelőzésről.

www.veszettsegmentesites.hu

2024 március 25. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven