BKM FŐKERT Kertészeti Divízió 2023 évi főbb tervei

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2023-01-21 18:16:16

A FŐKERT számára 2023 is aktív év lesz(x)

A FŐKERT számára 2023 is aktív év lesz: újabb Miyawaki-kiserdő telepítésére kerül sor. A tervek szerint Budapesten nagyjából 12.000 új tő cserje kerül a földbe. Emellett újabb komplett fasorok újulnak meg, melyek közül az egyik legnagyobb léptékű a kispesti Ady Endre úti fasor lesz.

További zöldfelület-fejlesztési tervek 2023-ra Idén a FŐKERT-nél folytatódnak a munkálatok a közösségi költségvetés nyertes pályázataival kapcsolatban is: megújul a Szent István park kisparkjának északi része, növénykazettáktól lesz zöldebb a Mester utca; padokkal, piknikasztalokkal lesz gazdagabb a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdő.

Egy teljesen új szakmai-városfejlesztési koncepció alapján 2022-ben készült el a 7 hektáros Pünkösdfürdő park, ahol több mint 600 fát, 6000 cserjét és 10.000-nél is több évelőt ültettek el a FŐKERT munkatársai. Sportpályák, játszótér, piknikterület, fitneszeszközök, és egy városi gyümölcsös is része a komplex szabadidős-rekreációs létesítménynek. A FŐKERT a parkot idén a lakossági visszajelzések alapján teszi majd még vonzóbbá és élménydús kikapcsolódási hellyé.

Fókuszban a természetvédelem
2022-ben 40 millió négyzetméter zöldfelületet kaszáltak le a FŐKERT munkatársai, továbbá folytatódott a városi méhlegelők kialakítása és bővítése is. A második éve tartó Vadvirágos Budapest program keretében 2022-ben olyan különleges és védett növények jelentek meg ezeken a méhlegelőkön, mint a budai imola, a gyapjas gyűszűvirág, a méhbangó vagy a ligeti csillagvirág. A Gellért-hegyen és a Népligetben két újabb rovarhotel várta a városi vendégeket. Idén is létesülnek újfajta rovarhotelek, és folytatódik a tavalyi év egyik sikeres projektje, az odútelepítési program is. 2022-ben 430 madárpár rakott fészket a FŐKERT odúiban, egyikben egy fokozottan védett kisemlős faj, az erdei pele is otthonra lelt.

Budapest, 2023. január 18. BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió

Fotó : BKM/FŐKERT(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven