Távhő és villamosenergia készül a szilveszteri hulladékból

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2023-01-02 12:54:36

Összesen 331 fő végezte a Szilveszter utáni takarítást(x)Szilveszter utáni takarítás a fővárosban – a számok tükrében

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai már vasárnap, január elsején reggel 06.00 órakor megkezdték Szilvesztert követően a Társaság kezelésébe tartozó közterületek takarítását.

A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén már reggel 06.00 órakor megkezdték és egész nap végezték kézi és gépi erővel egyaránt az ünneplés utáni takarítást.

A Társaság speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtési célgép-parkjának számos típusát, így szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. Összesen 27 jármű dolgozott kifejezetten a Szilveszter utáni utótakarításban. A Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 27 gépjárművezetője, összesen 331 fő végezte a Szilveszter utáni takarítást. A közterületi ünneplések hátrahagyott kellékeit a Budapesti Közművek környezetbarát módon ártalmatlanítja, a teljes mennyiséget a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe szállították energetikai hasznosításra, távhőt és villamos energiát állítva abból elő.

Az FKF természetesen minden kiemelt esemény után fokozott gépi és kézi erővel van jelen a közterületeken és végzi azok takarítását, azonban ez nem helyettesíti a felelős lakossági
magatartást. Munkatársaik erőfeszítései kizárólag a lakosság együttműködése esetén vezetnek tartós megoldáshoz, hiszen a közterületek rendeltetésszerű használata jelentősen hozzájárul azok tisztaságához.

Budapest, 2023. január 2.(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven