75%-os energiamegtakarítás az irodaházak bérlőinek kezében

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2022-12-19 11:08:03

Pusztán az irodahelyiségek elrendezése is drámaian csökkentheti az energiafogyasztást.(x)

Az épületek energiahatékonysága kulcsszerepet játszik a jelenlegi éghajlati és energiaválsággal szembeni európai és globális kötelezettségvállalások támogatásában.

Mivel az irodaházak, raktárak és logisztikai központok üzemeltetési költségei az egekbe szöknek, a piaci szereplők klímatudatos fejlesztései lehetővé teszik a bérlők számára, hogy csökkentsék energiaszámláikat. Napelemeket, geotermikus fűtési rendszereket már az elmúlt évtizedben számos irodaházba, logisztikai területre és kereskedelmi épületbe telepítettek. Az energiaválság azonban megmutatta, hogy a tulajdonosok erőfeszítései nem elegendőek - sürgősen szükség van az épületek használóinak viselkedésének megváltoztatására.


Az épületek használóinak gondolkodásmódjában is változásra van szükség, például a minimális és maximális beltéri léghőmérséklet újradefiniálásával. Az öltözködési kódnak az évszakhoz (vagy a külső levegő hőmérsékletéhez) való igazításával télen csökkenthető, nyáron pedig növelhető a beltéri levegő hőmérséklete, és megtartható az épületben tartózkodók komfortérzete. Ez a fajta intézkedés jelentős megtakarítást eredményezhet a fűtési és hűtési célokra felhasznált energia tekintetében.

A fény hatékony felhasználása is létfontosságú. Lehetőség van a világítási energiafogyasztás csökkentésére pusztán azáltal, hogy a nap fényét a lehető legjobban kihasználjuk, csökkentve ezzel a nappali mesterséges világítás szükségességét. Léteznek olyan automatikusan vezérelt rendszerek is, amelyek a mesterséges világítás intenzitását a rendelkezésre álló napfényhez igazítják.

"Bár az Alfa egységei Szlovákiában és Magyarországon is az ország legalacsonyabb energiafogyasztói között vannak az első 15%-ban, folytatjuk felújítási programunkat, mert a számokból világosan látjuk, hogy ez nemcsak energiát és költséget takarít meg, hanem a környezetnek is jót tesz" - mondta Ohad Epschtein, az Alfa Group International ügyvezető partnere. A magyar és szlovák piac meghatározó szereplőjeként célul tűzték ki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, és ezek az erőfeszítések ma fontosabbnak bizonyulnak, mint valaha.

Pusztán az irodahelyiségek elrendezése is drámaian csökkentheti az energiafogyasztást.

Mára kialakultak jó gyakorlatok a legjobb irodai elrendezésekre és az irodák vezetésére is, melyek a hatékonyabb működést és a CO2 kibocsátás csökkentést egyszerre támogatják. Tehát a tervezést két fő gondolat vezérli: az irodaházaknak rugalmas tereket kell biztosítaniuk a benne dolgozóknak és energiát kell megtakarítaniuk a környezetre gyakorolt hatások csökkentése érdekében.

Az irodahelyiségeknek integrálniuk kell a technológiát, a biztonságot, a kényelmet és az energiahatékonyságot a produktív, költséghatékony, környezetbarát és esztétikus munkakörnyezet biztosítása érdekében. Az irodatervezetési sablonok kommunikálása a bérlők felé miniden üzemeltetőnek javasolt az irodaházak alkalmazkodóképességének és hatékonyságának elősegítésére érdekében.

„Az általunk kiadott, bérlőknek szóló energiahatékonysági kódex több ezer vállalkozásnak segít jelentős megtakarításokat elérni a jelenlegi, egész Európát sújtó energiaválság idején." - mondja Epschtein úr, akinek cége energiatakarékossági kódexet adott ki, amely a világítással, a hőmérséklet csökkentéssel, a fűtéssel és hűtéssel, az informatikai infrastruktúra működtetésével és az energiatakarékos berendezésekkel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat tartalmaz a bérlők számára. "Ezeket a működésben, az alkalmazottak és az ügyfelek igényeinek felmérésével az Alfa Group felkészült a bérlők számára, hogy segítsen a költségek csökkentésében ott, ahol a bérlők a legnagyobb minőségi energiamegtakarítást érhetik el" - tette hozzá.


Fotók (forrás: Alfa Group)(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

x) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia

 

 

 

 

 


 

 

Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven