Budapesti tavaszi nagytakarítás

Zöld megoldások mindenre - Zöld Kommandó | 2022-04-22 10:35:15

2022. április 22. pénteken éjszaka a Váralagút, szombaton éjszaka a Szabadság híd és a városligeti Zielinski híd mosására kerül sor(x)

A hétvégén folytatódik a budapesti tavaszi nagytakarítás: 2022. április 22. pénteken éjszaka a Váralagút, szombaton éjszaka a Szabadság híd és a városligeti Zielinski híd mosására kerül sor

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FKF Köztisztasági Divízió tájékoztatja a lakosságot, hogy ezen a hétvégén az alábbi éjszakai köztisztasági munkákra kerül sor:

- Az FKF munkatársai április 22-én (pénteken) 23.30 órától - 04.30 óráig a Váralagút melegvizes, vegyszermentes, kézi és gépi erővel történő mosását végzik el.,
- Április 23-án (szombaton) 23.30 órától - 04.30 óráig a Szabadság hidat, valamint a városligeti Zielinski hidat tisztítják meg a szakemberek.

A munkák részei az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak. Az FKF évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítja meg Budapest 7 kiemelt forgalmú átkelőjét és a Váralagutat.

A Társaság kéri a gépjárművezetőket, és a kerékpárosokat, hogy a jelzett hétvégi éjszakai időpontokban úti céljuk eléréséhez válasszanak más útvonalat! A Váralagút és a Szabadság híd megtisztításához a helyszínek adottságai miatt, az éjszakai néhány órás időtartamra teljes útzár lesz szükséges, míg a városligeti hídmosás során az útpálya szombat éjszaka is használható lesz.

Budapest, 2022. április 22.

Forrás: Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió
Fotó: BKM - FKF

 

Hídmosás lesz Budapesten, figyelni kell a korlátozásokra

Takarítás miatt lezárják a Váralagutat

Hidakat takarítanak Budapesten

Közúttisztításx) Reklám
UV lámpa - Alkoholos UV filc, UV toll, Láthatatlan írás 


Környezetvédelem
Levegőtisztaság-védelem, Vízminőség-védelem, Talajvédelem, Zaj- és rezgések elleni védelem, Hulladékgazdálkodás

Természetvédelem
az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzése.

Fenntartható fejlődés
Környezetbarát termékek, környezet és fenntarthatóság, erőforrások, élővilág.

Megújuló energiaforrás
Napenergia Bioenergia, Vízenergia, Szélenergia, Geotermikus energia


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven